DA provocării W&T

„Mâna sus” tot cei care s-au gândit măcar o dată, atunci când erau studenți, să ajungă cu ajutorul Work and Travel pe pământ american? Sau care au măcar un prieten care a fost plecat cu programul Work and Travel în Statele Unite ale Americii?

Văd o mare imaginară de mâini : ) Și e normal să se întâmple asta pentru că Work and Travel este un program care i-a ajutat pe mulți tineri să-și împlinească visul: acela de a vizita  America. Iar dacă pe lângă această oportunitate poți să câștigi și bănuți, cu atât mai bine!

Ș eu mi-am dorit să plec cu Work and Travel în SUA. A fost o perioadă în care mă duceam la săptămânal la sediul agențiilor să văd ce oferte de job-uri au, în ce state și orașe, cu cât erau remunerate, mă interesam de biletul de avion și chiar de un împrumut la o bancă, în cazul în care nu reușeam să strâng bănuții de care aveam nevoie pentru a pleca. Nu mai știu care au fost motivele pentru care am abandonat plecarea mea pe pământul american, însă un lucru este clar: nu am ajuns încă să-l vizitez!

Work and travel

(Sursa)

Mă gândesc acum că dacă ar fi să am oportunitatea de a pleca pentru 3 luni în America, mi-ar plăcea să locuiesc într-un orășel mic, alături de o comunitate de oameni care păstrează și respectă valorile și cultura americană. Mi-aș căuta un job într-o bibliotecă sau o librărie și aș petrece zilele citind și socializând cu oamenii.

Când eram la facultate, mă documentam des despre obiceiurile americanilor și sistemul administrativ, despre modul în care sunt organizate regiunile, despre comuniunea între comunități, implicarea cetățenilor în societate, despre stilul de viață al americanilor etc. M-a frapat să aud de la pesoanele care au vizitat SUA, că dacă cineva nu taie iarba din fața casei, s-ar putea să o facă un vecin pentru el, însă pentru acest lucru va fi „penalizat” ulterior (verbal, vizual etc.).

Sunt câteva lucruri pe care mi-aș dori să le experimentez sau despre care aș vrea să aflu mai multe informații dacă aș avea ocazia:

–       Sărbătorile tradiționale ale americanilor. O experiență pe care mi-aș dori s-o trăiesc în SUA este o cină în familie, de Ziua Reucunoștinței, sărbătoarea care este atât de apreciată în rândul americanilor. Cred că ar fi extraordinar să petrec alături de ei o zi în care este celebrat un lucru atât de frumos și pe care, de cele mai multe ori, uităm să-l oferim – recunoștința. Totodată, cred că ar fi frumos să vizitez capitala SUA de Ziua Independenței, pe 4 iulie, să asist la manifestațiile care se organizează și să observ atitudinea americanilor și discuțiile pe care le au;

–       Stilul de viață. Ce obiceiuri culinare au, în ce activități se implică, cum petrec timpul liber etc.;

–       Mentalitatea. Întotdeauna am considerat că americanii sunt cu câțiva pași înaintea europenilor la acest capitol. Mi-ar plăcea să știu cum abordează anumite probleme, cum reacționează în diverse situații, ce părere au legată de cultură, religie, sport, bani, shopping, umanitate etc.

–       Destinațiile turistice. Știu că majoritatea celor care pleacă în SUA aleg să meargă în cele mai cunoscute state sau orașe. Mi-e însă mi-ar plăcea să vizitez cele mai neobișnuite locuri : Bubblegum Alley, San Luis Obispo; The International UFO Museum and Research Center; Nelson-Atkins Museum of Art, Kansas City; Lily Dale Assembly; FAST Mold Yard; Homestead Crater, Midway, Utah etc. Totodată, cred că și locurile mai puțin vizitate sau cunoscute mi-ar stârni interesul.

Muzeul de Arta

(Sursa)

Vacanța mea în America ar fi un fel de inițiere în cultura americană, cu bunele și relele ei. Aș îmbina job-ul cu activitățile care au loc în comunitatea locală, aș vizita și aș lăsa curiozitatea să se înfrupte cu fiecare idee, opinie, părere pe care o aude, iar mintea să analizeze, să  disece și să păstreze doar ceea ce merită.

Te îndemn să spui DA unei vacanțe speciale, unei oportunități unice de a trăi o experiență de neuitat, pe un tărâm îndepărtat, dar în același timp atât de prezent în viața noastră.

Ce zici, accepți provocarea mea?

Articol scris pentru competiția SuperBlog 2013

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s